original imac g3

Mac kebal dari virus…ke?

Dikemaskini. Mac  kebal dari virus komputer, tapi... Sejak ariffmac mula menggunakan Mac, belum pernah lagi ariffmac memasukkan perisian anti virus ke dalam Mac. Ini kerana rumor, legenda dan kepercayaan cerita dongeng...

Tips : Pintasan papan kekunci Mac

Shortcut untuk keyboard Mac (kan senang)... Bagi yang dah biasa dengan Mac, memang mudahlah sebab dah biasa dengan penggunaan shortcut keyboard Mac. Tapi bagi yang baru guna Mac terutamanya bagi...

Kemaskini terbaru Bluetooth MacBook

Muat turun fail kemaskini MacBook anda. Jika anda memiliki Apple MacBook 12", sila muat turun fail kemaskini terbaru untuk MacBook anda. Kemaskini terbaru ini adalah berkaitan dengan perkakasan Bluetooth MacBook...

Guna format NTFS atas platfom Mac OSX

NTFS dan Mac OSX memang tak berkawan, tapi boleh dengan ada pihak ketiga. Baik, memang ada konflik yang perlu anda tahu bagi pemilik Mac tentang format NTFS dengan Mac OSX....

Aplikasi pelayar web terbaru Vivaldi

Vivaldi, pelayar web alternatif terbaik untuk anda cuba. Sejak dari pagi sehingga sekarang, ariffmac masih lagi mencuba pelayar web Vivaldi ini. Ia baru saja dilancarkan pada awal pagi tadi bagi versi...

Cara mudah meletakkan watermark pada foto

Nak letak watermark kat foto anda? Gunakan aplikasi Resize Master. Jika anda suka mengambil gambar dan ingin jadikan gambar anda eksklusif (lebih kurang macam Hakcipta Terpelihara), anda akan letakkan watermark...

Kongsi fail dengan AirDrop

AirDrop memudahkan anda berkongsi fail antara Mac dan peranti iOS. AirDrop mula diperkenalkan pada Mac OSX Lion 10.7. Tetapi ciri tersebut pada awalnya hanya boleh digunakan bagi perkongsian fail antara Mac dengan...

Selepas buka akaun Apple…

Sambungan dari artikel Cara membuka akaun Apple. Baik, ini adalah sambungan dari artikel sebelum ini, Cara membuka akaun Apple. Cerita tadi tak habis lagi. Mai kita sambung balik. Selepas dah berjaya buka akaun...

Security Update untuk Mac OSX Maverick dan Yosemite

Semalam Apple bukan sahaja memuat naik fail update bagi perisian-perisan terbaru, tetapi juga turut mengeluarkan update bagi sistem operasi Mac Maverick 10.9 dan Yosemite 10.10. Jadi bagi anda yang...

Muat turun Mac OSX 10.11.4 El Capitan sekarang

Walaubagaimanapun, ia bukanlah kemaskini utama bagi Mac OSX Apple telah memuat naik fail update bagi Mac OSX El Capitan yang baru, 10.11.4. Walaupun bukan kemaskini utama bagi Mac OSX, tetapi ia lebih...

Jom follow AriffMac...

568FansLike
424FollowersFollow
81FollowersFollow
278SubscribersSubscribe