Aplikasi pemain video popular: VLC

1
Dikemaskini 14 Oktober 2016 Aplikasi pemain video paling popular VLC Kenapa ariffmac katakan VLC sebagai sebuah aplikasi pemain video paling popular? Sebabnya adalah apabila carian dan survey yang dibuat, ariffmac dapati rata-ratanya mengatakan...
ipAD pRO 12.9 INCI 2016

Review iPad Pro & papan kekunci Logitech

2
Dikemaskini 3 September 2018. iPad Pro besar, ringan, berkuasa, puas hati... tapi... iPad Pro merupakan review pertama AriffMac tentang produk Apple. iPad Pro ini turut disertakan dengan papan kekunci dari jenama Logitech. Spesifikasi...

Aplikasi Google Chrome tidak lagi menyokong Flash

0
Bermula September 2016 pelayar web Chrome akan menyekat Flash. Perisian Flash merupakan sebuah perisian popular satu ketika dahulu. Kebanyakan pembina laman web pada waktu itu menggunakan Flash dalam laman web...

Patutkah anda menaik taraf kepada macOS Sierra

0
Perlukah anda menaik taraf kepada macOS Sierra... Tentu ramai pengguna Mac yang dah tak sabar nak menggunakan macOS Sierra yang akan mula boleh dimuat turun pada awal pagi esok. Jadi...
kemaskini Mac App Store

Perlukah selalu buat Software Update?

0
Perlu atau tidak anda Update Mac anda selalu dari App Store? Hmmm...nak ringkaskan ayat pun pening. Apa yang ariffmac ingin perkatakan adalah tentang kemaskini perisian bagi perkakasan/peranti seperti kamera terutamanya....

Aplikasi pelayar web terbaru Vivaldi

1
Vivaldi, pelayar web alternatif terbaik untuk anda cuba. Sejak dari pagi sehingga sekarang, ariffmac masih lagi mencuba pelayar web Vivaldi ini. Ia baru saja dilancarkan pada awal pagi tadi bagi versi...

Patut beli atau tidak: Apple Pencil

3
Dikemaskini pada 24 April 2018. Apple Pencil kini berharga RM419.00 sahaja. Dipendekkan cerita Apple Pencil ni mahal... jadi siapa yang patut membelinya? Baik, ni nak kata review pun tak, tapi lebih kepada...

Persediaan menaik taraf Mac OS X ke macOS Sierra- Ep2

0
Sebelum anda naik taraf kepada macOS Sierra... Pada Ep 1 yang lepas, ariffmac telah berkongsi tentang komputer Mac yang boleh di naik taraf sistem operasinya dari Mac OS X El...

Aplikasi VOX alternatif pemain muzik iTunes

0
Dikemaskini. Bosan dengan iTunes? Cuba aplikasi VOX! iTunes merupakan sebuah aplikasi popular yang dibangunkan khas oleh Apple untuk memainkan muzik di dalam Mac dan iOS. Walaubagaimanapun terdapat kekangan dari segi format...
Mac perlukan Flash ke? Bahagian 2

Mac perlukan Flash ke? Bahagian 2

2
Dikemaskini. Buang ajelah Flash tu... Sebelum ini ariffmac telah pun menulis tentang "Mac perlukan Flash ke? Bahagian 1". Jadi untuk bahagian 2 ini, apa kata anda buang saja Flash tu. Sebabnya...Mac...

Jom follow AriffMac...

596FansLike
425FollowersFollow
86FollowersFollow
300SubscribersSubscribe